En teknisk SEO analyse afdækker eventuelle problemstillinger og prioriterer løsningen heraf. De tekniske indstillinger på jeres hjemmeside er helt centrale for, hvilken succes I kan opnå med den fremadrettede SEO indsats.


Hvad er en teknisk SEO analyse?

Teknisk SEO analyse - Oxygen, OdenseDer ligger en masse teknik gemt bag en hjemmeside, f.eks. koder, scripts og en lang række filer. Alt sammen noget, der kan påvirke et websites performance, hvis indstillingerne ikke er optimale. Ikke alene rent brugervenlighedsmæssigt men også i forhold til, om sitet kan opnå synlighed i søgemaskinerne, samt hvor god denne kan blive.

En teknisk SEO analyse gennemgår alt dette indhold og identificerer dermed eventuelle fejl, der måtte spænde ben for websitets fremtidige muligheder for at blive synlig i eksempelvis Google.

En teknisk SEO analyse er oplagt til både gamle og nylancerede sites. Ikke alle webudviklere er nemlig altid klar over, at der kan være SEO-mæssige konsekvenser i diverse valg og fravalg. Så selvom din hjemmeside er helt ny, er det stadig oplagt at få foretaget en teknisk SEO analyse.

→ Læs mere om vores SEO løsninger her

Fordelene ved en teknisk SEO analyse

Der er en lang række fordele ved at få udført en teknisk SEO analyse. Med den i ryggen har I nemlig mulighed for at vide, hvilke indstillinger I bør skrue på, i forhold til ønsket om at øge jeres synlighed online.

Identificering af tunge filer og scripts

  • En teknisk SEO analyse sørger for, I opdager, hvis jeres website har mange store, tunge filer som tager lang tid at loade – og dermed gør hjemmesiden langsom. Handler I efterfølgende på denne viden, kan I med andre ord få en hurtigere hjemmeside.

Afdækning af identisk indhold

  • Søgemaskinerne sigter mod at alt indhold online bør være unikt. Ikke bare fra website til website, men også internt på jeres egen side. En teknisk SEO analyse kan afdække dette indhold og tilretter I dette efterfølgende, opnår I nemmere øget synlighed i f.eks. Google.

Klarlægning af sider der er lukket af for søgemaskinerne

  • I koden på et website har man mulighed for at lukke adgangen for søgemaskinerne. Det er en rigtig god feature i nogle henseender, men anvendt forkert kan det have store, negative konsekvenser.
  • En teknisk SEO analyse kan afdække, hvilke områder på jeres hjemmeside, eksempelvis Google ikke har adgang til, hvorefter en SEO-specialist kan vurdere, om dette er hensigtsmæssigt.

Den tekniske analyses vigtighed

Forestil jer en helt ny virksomhed.

Virksomheden er en webshop, som er 100% afhængig af at skaffe kunder via søgemaskinerne samt de sociale medier og kan derfor ikke overleve uden at være synlig online. Hjemmesiden er lanceret, men kunderne kommer ikke og månederne går, mens kassekreditten svinder mere og mere ind.

En teknisk SEO analyse viser, at webshoppen for det første har blokeret adgangen for søgemaskinerne, så f.eks. Google slet ikke aner, den eksisterer og derfor heller aldrig viser den i søgeresultaterne. Desuden er loadhastigheden så langsom, at kunderne giver op og slet ikke gider vente på at komme ind på shoppen, de gange de har klikket på et link på Facebook.

Uden den tekniske SEO analyse ville det have betydet døden for den pågældende webshop, men med analysen er der nu mulighed for at rette de tekniske indstillinger til de korrekte. Således er der også fremover banet vej for, at den efterfølgende SEO har de bedste betingelser for at blive succesfuld.

Tiden og ressourcerne brugt på en teknisk SEO analyse er derfor godt givet ud. Uanset hvor mange uger eller år, jeres website har på bagen. Ønsker I et uforpligtende tilbud på en teknisk SEO analyse, er I velkommen til at kontakte os her.