Får din e-handelsløsning besøgende, som kommer fra underlige hjemmesider så som traffic2cash.xyz, web-revenue.xyz eller santasgift.ml? Så er du formentlig udsat for Google Analytics spam.


DISCLAIMER: Denne artikel er skrevet til folk der bruger Google Analytics. Er du helt jomfruelig ud i webanalyse, skal vi advare om, at der vil indgå indforståethed og ekskluderende branchelingo.

Yep, du læste rigtigt. De der irriterende mails om kropslige forlængelser, hurtige doktorgrader og ventende formuer fra din ukendte onkel i Nicaragua er flyttet til Google Analytics, hvor din konto bliver brugt til spam. Afsender håber, at du bliver nysgerrig på henvisningsadressen og åbner deres website og ender med at overføre din opsparing til en ganske ukendt, men smuk, kvinde ved navn Yamela Maxwell.

Heldigvis er det forholdsvis nemt at undgå Google Analytics spam med 3 små tricks – her er hvad du gør:

1: Google Analytics spam i henvisningsadresser

Når du kigger i henvisningstrafik fremgår der lidt skøre kilder, som ikke naturligt vil henvise til dit website. Dette er formentlig spam, hvor fuskere forsøger at gøre dig nysgerrig og håber på et besøg på deres lyssky website.

Stop Google Analytics Spam

Du kan filtrere disse resultater fra ved at vedligeholde en liste af adresser på spam-sider, som sender trafik til din side. Desværre har dette filter kun effekt fremadrettet, men det er da bedre end ingenting, ik?

Du kan tilføje filteret under Administrator øverst og derefter vælge Filtre under den enkelte visning. Filterets skal udformes ala:  traffik2cash\.xyz|web-revenue\.xyz

Google Analytics Spam

Obs: Husk altid at have en visning, hvor ingen filtre er aktive, så du altid har de helt rå data gemt. Så undgår du at miste værdifuld data, hvis du laver fejl med filtrene.

2: Spam i falske sidebesøg

Falske sidebesøg afsløres ved at tilføje Hostname som Sekundær dimension under Adfærd > Websiteindhold > Alle sider.

google analytics stop referrer spam

Her kan det afsløres at besøg på din forside i virkeligheden ikke kommer fra dit eget website, men fra andres websites.

Heldigvis er det simpelt at lave et Google Analytics spam filter, som sikrer, at kun data fra egne hostnames vises.

Er du i tvivl om hvilke hostnames der er de rigtige, kan du under Målgruppe åbne Teknologi -> Netværk og vælge Hostname, som primær dimension.

google analytics spam filter

Filteret oprettes på samme måde som til henvisninger – her vælger du bare Hostname som Filterfelt.

3: Aktivér botfiltrering

En ekstra bonus er Googles botfiltrering som også vil rydde op i dine data fremadrettet. Det er en simpel tjekboks. Det eneste du skal gøre er at trykke på Administrator øverst og derefter Indstillinger for visning for den visning, du ønsker at filtrere spam fra. Herefter skal du sætte flueben i Botfiltrering – Ekskluder alle hits fra kendte bots og spiders.

Med disse filtreringer, får du mere pålidelig data og slipper for at blive fristet med billige Nikesko eller hurtige investeringer

Få professionel hjælp til webanalyse her

Få hjælp til korrekt opsætning af Google Analytics