Sitecore har for nylig lanceret deres nyeste platform, Sitecore 9. Vi har haft vores MVP Søren til at se nærmere på hvad denne nye version kan, hvilket ikke krævede de store overtalelser. Måske fordi lanceringen foregik i Las Vegas, hvilket han selvfølgelig blev nødt til at deltage i for at få den bedste forståelse af platformen.


Overordnet set kan man sige, at den nye Sitecore 9 er bedre integreret, smartere og med en del mere power. Det skinner tydeligt igennem, at Sitecore med dette nye tiltag ønsker så brugervenlig, skalérbar og tilgængelig en platform som muligt – hvilket de er lykkedes godt med.

I denne artikel vil vi, baseret på Sørens troværdige betragtninger, gennemgå de mest markante ændringer og forbedringer, med det formål at give et overblik over, hvad man får hvis man opgraderer til det nye Sitecore 9.

Sitecore 9 Banner

Nye skaleringsmuligheder i Sitecore 9

Med version 9 har Sitecore givet brugerne mulighed for, nemmere at skalere en løsning. Denne nye feature gør det ikke kun nemmere at lave selve skaleringen men giver også et bedre resultat.

Sitecore 9 har udvidet og forbedret integrationen med Microsoft Azure. Det er også blevet nemmere at skalere – både i skyen og on-premise – med det nye Sitecore Installation Framework (SIF) og rolle-baseret konfiguration.

Sitecore 9 understøtter nu også (officielt) Windows 10, Windows Server 2016 samt SQL Server 2016 og Azure SQL.
Sitecore xDB understøtter nu også SQL Server, og MongoDB er derfor ikke længere et krav

Federated Authentication

Den lidt kringlede betegnelse der dækker over muligheden for at implementere et login med både Google, Facebook, Microsoft og andre platforme der bærer en persons digitale identitet. Denne nye feature gør det muligt for både redaktører og besøgende på et site, at benytte sig af log in gennem den digitale identitet.

Få mest muligt ud af dit data med xConnect

xConnect er et API der centraliserer data og støtter ”Internet of Things”. Med en intention om, at simplificere processen med at fastholde kunderne, muliggør xConnect nu en fuld dataintegration mellem Sitecore 9 og et tredjepart system.

Det mest imponerende ved denne nye feature er den mulighed xConnect giver for, at registrere kundernes ageren på sitet og rapportere det tilbage til et CRM system.

Sitecore 9 giver således nu muligheden for, at importere og eksportere analytics data mellem Sitecore xDB og eksterne systemer som f.eks. et CRM system.

Formularer – en mindre revolution

Marketingafdelinger verden over lovpriser lige nu Sitecore for deres nye tiltag indenfor formularer. I Sitecore 9 findes nu Sitecore Forms som er en ny, separat version af WFFM-modulet.
Med Sitecore Forms har Sitecore gjort det til en integreret del af platformen.

Det har man blandt andet gjort ved at skabe en drag-and-drop funktion samt understøtte fler-sidede formularer. Den nye drag-and-drop funktion gør det nemt og hurtigt at skabe, kopiere og udgive nye webformularer.

Med understøttelsen af fler-sidede formularer giver det nye Sitecore 9 muligheden for at skabe mere komplekse formularer som blandt andet kan blive brugt til surveys og spørgeskemaer.

Nye muligheder med JavaScript Services

I Sitecore 9 gør JavaScript Services det muligt at udvikle og hoste front-enden separat, uden at gå på kompromis med Sitecores personaliseringsfunktionalitet og andre lignende features.

Samtidig er det nu blevet nemmere at lave en SPA (Single Page Application) med React – og senere hen Angular. Med de nye muligheder indenfor JavaScript Services kan Frontend-udviklere have mindre kendskab til Sitecore og stadig klare sig fint igennem.

Afslutningsvis skal det nævnes at en anden af Sitecore 9’s forbedrede features – ifølge vores MVP’er – er den nye ’Marketing Automation’. Denne feature giver brugeren muligheden for at oprette automatiserede kampagne flows, som alt sammen er et led i at bringe email marketing, web formularer og CRM sammen i en skøn samhørighed.

Hvis du vil høre mere om hvad de nye funktioner i Sitecore 9 kan have af positiv betydning for netop jeres virksomhed, så anbefaler vi at I taler direkte med eksperten selv. Søren Kruse kan fanges på tlf. 63 139 146 eller sk@oxygen.dk

Sitecore 9 gennemgang af Søren Kruse
Sitecore MVP Søren Kruse